dijous, 28 d’abril del 2011

Comparacions inapropiades

Aquest dimarts, llegint l'Empordà, em va cridar l’atenció la "denúncia" que fa l'UDEM en relació a l’estat de determinats carrers d'Empuriabrava. A l'article, es compara una fotografia de la nostra marina amb una altra (suposadament) de Port du Roi, una encantadora localitat francesa de característiques similars a Empuriabrava. En primer lloc voldria esmenar al cap de llista d'UDEM i dir-li que la marina a la qual es refereix s'anomena Port Camargue, i no pas com citava, localitat situada dins el terme municipal de Grau du Roi. (Cal documentar-se abans de parlar i fer-ho sempre amb propietat.)

En segon lloc cal també comentar la desafortunada comparació quan parlem de dues realitats força diferenciades entre elles. Port Camargue va ser acabada l’any 1985, i des d’aleshores i fins el 2001 va romandre sota titularitat de la Cambra de Comerç i Indústria; tota una garantia de qualitat i conservació. Empuriabrava va finalitzar-se entre deu i quinze anys abans sense un recolzament digne de la promotora, només cal recordar que els habitatges de la marina no disposaven d’una xarxa de clavegueram, ni d’unes voreres mereixedores d’un complex residencial de primera categoria. No he estat mai a Port Camargue però estic completament segur que aquestes mancances mai s’han produït. De tot això la culpa no la té ni els anteriors ajuntaments ni l'actual, sinó un cúmul de circumstàncies que han coincidit al llarg dels anys.

És molt senzill comparar dues fotografies on s’observen tantes diferències, però és molt difícil trobar les solucions. Ja sé que una de les coses que més mal d’ulls fa de la imatge d'Empuriabrava són les voreres, però com es posa remei? Promourà vostè unes contribucions especials per arranjar tots els carrers de la marina, amb la quantitat de quilòmetres que això representa? Ho farà ara en aquests moments de tanta dificultat econòmica que passen alguns dels nostres veïns? Ja sap que 1.335.000 euros s’està pendent de cobrar de les obres de clavegueram degut als aplaçaments i als rebuts impagats per falta de saldo d’alguns contribuents? Sincerament creu que si no s’han pres mesures de millora és perquè ningú les ha pensades? O perquè realment costa trobar el finançament per desenvolupar les accions?

Fer demagògia de manera gratuïta té els seus riscos, Sr. Augé. Cal tenir coneixements bàsics per reivindicar i molta modèstia per plantejar solucions.

Si realment pensa arreglar tot el que cal millorar a Empuriabrava amb contribucions especials, el convido que ho contempli en el seu programa electoral i adverteixi al seu electorat que si governa augmentarà la càrrega fiscal sobre els seus veïns.


40 comentaris:

  1. Aquest, el Sr. Augé, el que podria fer és ser més sensat i humil. No es pot anar per la vida menyspreant a ningú i fent-se passar pel salvador d'Empuriabrava. Estic completament segur que no té ni la més remota idea pel que fa a la realitat d'Empuriabrava. No deu saber que existeixen concessions administratives ni gaire res de res... L'únic que sí sap és buscar defectes, problemes i dir que ell els solucionarà. Clar, ell i el Sr. Sanllehí, que tothom sap que tardaran poc més d'un segon en establir un pacte post-electoral.
    Cuidado amb el que voteu, que en Sanllehí té masses aliats aquest cop i pot tornar a la poltrona en un tres i no res.
    Seny, a l'hora de votar!
    Per cert, Sr. Güell, molt encertada aquesta entrada que ha fet. Ha desmontat al Sr. d'UDEM de cap a peus. El més bo de tot és que aquest senyor per no encertar, no ha encertat ni el nom del poble amb el qual vol emmirallar-se. Bon discurs, sí senyor!

    ResponElimina
  2. Demagògia i política:

    El problema d´Empuriabrava no són les voreres.

    Com ja s´ha comentat en diversos post hi ha multitud de problemes que s´han de solucionar: en general el municipi està molt descuidat pel "pasotisme" que s´ha dut a terme durant anys per l´Ajuntament vers Empuriabrava, pels uns i pels altres, per interessos partidistes per no dir particulars.

    I respecte als impostos no és poden solucionar tots els problemes a cop de contribucions especials només caldria racionalitzar i administrar millor els recursos dels que disposa l´Ajuntament que imagino que no són pocs. I deixar d´augmentar la plantilla de l´Ajuntament. Només cal comparar els treballadors que tenim per gestionar els serveis en relació amb la nostra població i comparar-nos amb municipis veins que amb més població tenem menys treballadors als seus respectius ajuntaments per gestionar els serveis que oferixen.

    Gestionar i actuar amb diligència és el que es necessita en aquests temps de crisi. Fer demagògia és gratuit i no només pel Sr. Augé sino per la resta d´alcaldables i candidats a regidors.

    Necessitem FETS i no paraules (discursos sense cap contigut i electoralistes).

    Ni les subvencions, ni les contribucions especials... faran que les finances de l´Ajuntament millorin.

    ResponElimina
  3. L'UDEM diu que arrassara aquestes properes eleccions. Pero amb que? Amb vots? Faran votar a qui mai ha votat a Ampuriabrava? Tambe es cert que dependrá si es presenta el Partido Popular, que no les te totes... Salut.

    ResponElimina
  4. UDEM "Canvi de rumb". ¿Pactar con el Sr. presunto prevaridacor será cambiar de rumbo? ¿O será volver al rumbo de despilfarro, prepotencia, sobervia y demás de antiguas legislaturas? ¡Qué soez!

    ResponElimina
  5. Vaig sentir en algun lloc que l'Augé és més xaquetero que en Sanllehí., que tambe ha passat per varis grups polítics...

    ResponElimina
  6. Diuen que l'Augé i els homes "de la Rosa" van dedicar tota una sessio a parlar de les magnificiencies d'aquesta Marina residencial. Com a mirall on reflectirse d'ara endavant. Vaya tela! Nomes cal llegir aquest post per veure que no shan pres ni la molestia de documentarse. Algun home "de la Rosa" devia anarhi, devia fer algunes foto i cap a casa a ensenyarli a l'Augé. "-Mira Augé quina maravella de marina residencial que tenen al Rosselló! Nosaltes hem de ser així". I vinga! Ara hem de ser com aquests. Fa quatre anys, quan el presumpte prevaricador governava, EmpuriaBrava anava fantasticament bé. Ara, de cop i volta, han vingut tots els mals: han desaparegut les voreres, es fan basses quan plou, han fet desapareixer la xarxa de clavegueram i han implantat els atermenaments! En poques paraules: quina barra que tenen aquests de l'Udem!

    ResponElimina
  7. Que vingui en Carod i Puigcercós hi arreglin Empuriabrava !!!!! He,he,he ....

    ResponElimina
  8. Amb independencia del dicurs repetitiu que a Empuriabrava no s'ha fet res Empuriabrava va malament des del 2000, per tant, no tota la culpa deu ser de'n Salvi que es Alcalde des del juny 2007. Amb la crisi no tothom guanya com abans i ara se'n recorden d'Empuriabrava. Us heu fixat la quantitat de gent provinents del món immobiliari a les llistes. Per que hi són perque no venen ni en pintura... Per cert els senyors de l'udem fan actes i no ho fan saber a tothom. Que passa que hi han empuriabravencs de primera i d'altres de segona. No ho entenc i aixo que vull que en treguin forces. Ahir en la presentació de IPM, el candidat va dir que Empuriabrava era el fet més important de la història de Castelló d'Empúries , i que si no fos per Empuriabrava molts, ell també, ens n'hauriem d'anar a treballar fora. Aixó és així i crec que és un gest que l'honora reconèixer públicament. Mai cap candidat s'havia atrevit a dir-ho. Aquesta cançó enfadosa de les tres potes: centre historic, marina i aiguamolls que sentim cada 4 anys i la necessitat de cohesionar els dos nuclis la veritat és que cansa.

    ResponElimina
  9. els convergents van dient que no s'ha fet res per Empuriabrava durant els ultims 4 anys. Pero ells que van fer durant el 2003-2007. i abans? Ningú se'n recorda d' AVIADE ( dels retrets per part de Sanllehi entre certa regidora CIU ( quan ell era UPM, entre altre coses, per les seves conexions amb el president d'AVIADE) I dels atacs al senyor Sanllehi des de la pagina web nopotser.com ( ara no s'hi escriu pero encara s'hi poden llegir els escrits ( carregats d'ironia ) quina mala memoria se m'oblida que ara van tots el mateix vaixell . I quan TOT COMERÇ era una entitat manipulada per Convergència. ai ai ai se'm torna a oblidar que ara van tots al mateix vaixell i que el senyor Sanllehi és l'esperança pel poble i el salvador de la SAGRADA UNITAT MUNICIPAL ( via entitat municipal descentralitzada). Un cop més com l'any 95 ell salvarà el municipi de les tentacions segregacionistes d'alguns. Per que no li feu un monument ? Per cert les entitats municipals descentralitzades no serveixen per res , per doblar l'administració i poca cosa més . Jo recordo que l'any 95 a l'assamblea de l'associació Tramontana es va parlar de l'EMD . Van demanar vots en contra ( a mà alçada). el senyor Ferreiro i el senyor Joan Serra Puigdollers ( encara no l'havia traicionat ) VAN VOTAR EN CONTRA. Deu ser per aixo que en els 12 anys que ha estat regidor no s'ha parlat d 'EMD i ara per coherencia no va ni a la llista de suplent

    ResponElimina
  10. Udem està desorientada perque ha fet una llista que no és representativa del que representa Empuriabrava. Són tres "amics" que volien ser regidors i han muntat la seva particular llista. Jo trobo a faltar gent de pes a Empuriabrava, que per descomptat n'hi ha. El que passa és que no s'hi han volgut implicar perque els han vist el plumeru. Es una llastima , per una vegada que es podia haver fet una cosa seria ..... I no se per que aquesta mania persecutoria cap a l'alcade Guell. Total com diu un altre comentari més amunt, lo d'empuriabrava fa molts anys que dura.

    ResponElimina
  11. Divertidíssim. Resulta que fan una noticia al diari i no n'encerten ni una. Ni el nom de la marina, ni de la ciutat a qui pertany, ni en la comparació ja que la marina francesa era de titularitat de la Cambra de comerç fins fa ben poc.
    I ara, digueu-me, la notícia que va sortir al diari, en què queda?
    Es fa tot un acte presentant aquesta marina Francesa i ningú se'n va adonar que no n'encertàven ni el nom? Aixó és molt gros.Si no s'ho pot currar ni per aquestes coses en les què perd el temps, en que s'ho currarà aquest alcaldable?,
    Ai Déu meu lo què ens espera!

    ResponElimina
  12. I si cada estiu els turistes venen a Castelló d'Empúries desde tota Europa, sr Augé.... "al loro, que no estamos tan mal"
    Tampoc trobo molt encertat que un alcalde no visiti Port Camargue en 4 anys de mandat, si jo fos alcalde faria com a Figueres, un viatget a Venecia, un altre a Florida i per acabar al Port Camargue, aixo si pagant de la butxaca.!!!

    ResponElimina
  13. Segur que Icv-entesa soluciona els tema de l'aternamament, simplement fara enderrocar les cases i ja esta tot solucionat !! Per cert no he vist en Pere Iglesias ni l'Escutia defensant els veins d'Empuriabrava

    ResponElimina
  14. I el Psoe-Ipm tampoc ha fet res pels veins d'Empuriabrava, ai ! si que han fet, van votar en contra de la modificacio de llei de costes al senat.

    ResponElimina
  15. Que la gent tingui clar que en aquestes eleccions hi hauran dos bàndols... Cal anar en compte a qui es vota. Votar UDEM serà votar Sanllehí. I probablement votar Niceto, serà votar Sanllehí. Així que aneu en compte que després vindran les lamentacions. Ara tots som a temps a fer el vot útil, i jo crec que a l'altre bàndol el vot és a Esquerra!

    Güell, felicitats per aquest Blog!

    ResponElimina
  16. Ostres! AVIADE, casi ja ni me'n recordava... Associació de Veïns i Amics d'Empuriabrava. Ara què se n'ha fet d'això? És el que ara es diu APE? Però en "plan" evolució, no? L'home s'ha fet més gran i ha substituït "Veïns" i "amics" per "Propietaris", segurament en concordània amb l'evolució del seu status. Com li diuen d'això? Ah sí, "¡los mismos perros pero con diferente collar!"

    ResponElimina
  17. ATENCIÓOOOOOOOO!!!!!
    QUI VOTI UDEM VOTARÀ CiU! El comentari de més amunt te raó. Jo penso el mateig. Aquest, el Sensellei, te una serie de socis que esperen la injecio de vots x posarli en bandeja de plata l'alcaldia. No al xaqueterisme, no al caciquisme, no al senselleisme! Feu vot util i voteu altres opcions que no siguin les del pasat.

    ResponElimina
  18. Quin neguit. Les eleccions a la cantonada i encara no es sap del cert quins partits es presentaran. Al final què passa amb el PP? Es presenta o no? Els del vot anticipat ja poden votar-lo o encara no? Això no és seriós. Menys mal que aquesta situació no la tenim en les altres opcions polítiques. En fi! Que Dèu reparteixi sort!

    ResponElimina
  19. Ja gent que diu que en Pere Iglesias NO es torna presentar perque durant aquests 4 anys ja s'aprofitat tot ho que ha pogut de l'ajuntament.

    ResponElimina
  20. Solidaritat segurament treurá mes vots que Esquerra. El tripartit li fará molt de mal ERC.

    ResponElimina
  21. ERC tindra el qual es mereixi . Tampoc ho ha fet tan malament. Em sembla que ningú pot dir res d'en Salvi, si es cert que molta gent recela dels socis de govern que ha tingut peró creieu que els quals havia a l'oposició no eren gaire millors. Han estat 4 anys dificils on regidors eren iguals. Sempre hi ha qui compara amb Sanllehi pero son dos estils de lideratge ben diferents. La Dolors, En Pere i Julia son tres persones amb criteri propi i forta personalitat.
    Pero en Salvi de titella de segons qui RES DE RES ...

    ResponElimina
  22. Cada vegada que hi ha eleccions en aquest poble, i sobre tot les que venen, veus les corredisses d'antics voltors i de nous rapinyaires,donant fe que dins del municipi hi tenim un parc natural, de totes maneres Castelló tindra el que és mereix.

    ResponElimina
  23. ERC tindra una devallada de vots, per pactar amb el "PP" amb la Del Fresno que no la saluda ni Deu i amb l'enganyaxinos del Pere Iglesias un fardás impresentable que s'ha guanyat el títol de persona "NON GRATA". Heu obtingut l'alcaldia però no ha servit per a rés. Bé si! per desbancar al Santllehi, això si és mereix un "plas...plas...plas!

    ResponElimina
  24. Alguns exregidors quant han obtingut el seu profit ja no s'han presentat més en llistes, perquè? no cal posar noms, però si dir que el que vol dirigir els designis del poble, fos gent honesta i que miri per a tothom i no per interessos personals o d'amistats, aquesta és una gran lacra de la democracia i que és grapona com una crosta per manca de ètica.

    La resposta és: Serás asse si no escombres cap a casa.

    ResponElimina
  25. Hola! Niceto, parles de progés, però de quina mena? Com la direcció de Castelló 2000? pot ser tu no en tens la culpa quant hi ha politics al d'arrera, però si tenir un punt de honestedad amb un mateix, no ens posarem emb el que has cobrat i el que cobres de sou, però a mi en resulta contradictori desde un punt de vista ideológic d'una persona en tendencies socialistes, o almenys en aparença!

    ResponElimina
  26. Sr. Salvi i a tots els alcaldables; ens podrien dir a la ciutadania quines son les seves postures en vers a la llei de dependència, que per sentit comú és mes important que les voreres de Empuriabrava?

    ResponElimina
  27. En època de crisis i de retallades: Sr. Güell,seria lloable i honrrat que ens expliqués a la ciutadania com s'ha fet una despessa innecessaria com la de camviar els uniformes de la guardia urbana?

    Gràcies

    ResponElimina
  28. Sr. Güell, per boca seva ha dit que l'aigua no l'han pujat, cert però el que va obviar dir és que han imposat una quota fixa servei de 10,02 €, el cual resulta que emb un comptador de 25mm, amb comsum zero és té que pagar 37€, i que l'ACA s'endu uns 8€, sapiguen que no gestiona gaire bé els recursos hidraulics! Que en pensa?

    ResponElimina
  29. es diu que hi ha mala maror a solidaritat entre ells mateixos a veure si encara plegara algu abans de les eleccions. es veu que hi han anat a parar tots els trepes que no els volien a cap altre partit i ja s'estan fotent bufetades per veure qui mana

    ResponElimina
  30. A les municipals es vota la persona, en Salvi ja ha més que demostrat les seves qualitats com a alcalde. El tripartit no passarà factura a ERC Castelló, i Solidaritat ja ho veurem ...

    ResponElimina
  31. http://www.youtube.com/watch?v=f1NvRi7ZToM&feature=related

    ResponElimina
  32. Sembla ser que el PP tornará a pactar amb ERC si te l'oportunitat perque en Julia encara te interessos pendents !! L'únic partit que NO pactará amb el PP es Solidaritat !!

    ResponElimina
  33. Niceto! tu que ets un xic fill ideològicament del Maig del 68 ens parles de SOMNIS, pot ser caldria parlar de realitats, realitats punyents!!! Somniar és fàcil, no costa res sempre i quant un sigui fidel a si mateix!

    ResponElimina
  34. El que parla de trepes, sàpiga que els trepes sempre van a parar a partits que tenen possibilitats de governar i despres beneficiar-se del sou i d'altres prebendes. Aquest no és el cas de la gent de solidaritat que tothom sap que iran a l'oposició.

    ResponElimina
  35. els de solidaritat no volen pactar amb ningu perque ells es creuen els millors i tot els demes s'equivocan, no heu vist les declaracions del seu responsable el jordi jazel a emporda tv? segons ell tots els altres partits son dolents..
    i despres surt en cortada i ho desmenteix tot..aquesta gent son uns radicals que es creuen amb la veritat absoluta. millor pactar amb el pp que amb el prevaricador..

    ResponElimina
  36. Sr. Güell he visto en el bloc de erc el video que han hecho y me ha gustado mucho, todos deberiamos saber la suerte que tenemos de vivir aqui

    ResponElimina
  37. Diuen al bar que a solidaritat hi ha alguns elements tremendos, en canet que va de dos te un historial que tot el poble en va ple i la numero tres es veu que es una radical comunista que no ha treballat en la seva vida. Amb gent aixi a la llista van servits..

    ResponElimina
  38. En Cortada es un titella que estan fent servir els altres per ensenyar una cara coneguda, als altres de la llista si s'els coneix no es per res de bo al poble.Quan explicaran els de solidaritat perque no van pactar amb esquerra? l'unic que poden fer es treure vots d'esquerra i afavorir el retorn del prevaricador a l'alcaldia.

    ResponElimina
  39. El senyor Augé només espera amb candeletes un pacte amb en Sanllehí, ja es veu a venir.

    Frisa per estar quatre anys a l'ajuntament i cobrar una mica per acabar de passar els anys que li queden.
    Entre ell i en Sanllehí vaia dos.

    ResponElimina
  40. Que feien el prevaricador i en Canet de solidaritat aquesta setmana reunits a Figueres? si hem de fer cas als rumors sembla que estaven fent un pacte post electoral, ja ho han explicat als seus votants els de Solidaritat que han pactat amb CIU?

    ResponElimina