dilluns, 11 de gener del 2010

Tornada al cole amb problemes


Divendres passat, 8 de gener, va ser un dia nefast per a la tornada al “cole” dels nostres alumnes, més que res perquè aquests no van poder gaudir del famós servei de transport escolar. Malgrat que les condicions a les carreteres eren normals Protecció Civil va recomanar no oferir el servei a diverses zones de Catalunya, entre les quals s’hi trobava l’Alt Empordà.

Era responsabilitat del Consell Comarcal, que és qui gestiona aquest servei, informar als usuaris, escoles i Ajuntament que el divendres no hi hauria transport escolar. Aquesta omissió va provocar greus enrenous a les famílies afectades, ja que alguns infants i joves no van poder anar a escola, amb l'agreujant de les baixes temperatures que es registraven al carrer i que van haver de patir la mainada durant llargs minuts d’espera innecessària.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries, en conèixer l’incident va contactar amb el Consell Comarcal per esbrinar què passava. Després de conèixer la situació va mobilitzar la policia local per recórrer les parades i atendre aquella mainada que encara restés esperant l’autocar. En aquells moments ja molts usuaris es van haver buscat la vida i d’altres ja havien marxat a casa.

Avui dilluns hem parlat amb la Presidenta del Consell Comarcal i la Consol Cantenys s’ha compromès a enviar una carta de disculpes a les diferents AMPAS dels centres educatius afectats, així com també a l’Ajuntament com a representant de tot el municipi.

Aquesta és una situació que no havia d’haver passat i esperem que no es torni a produir. El Consell s’ha compromès a establir un protocol d’actuació per a situacions d’emergència que desitgem que funcioni quan calgui. Per la nostra part, posarem tots els mitjans perquè sigui així.

Aquest passat divendres les escoles van funcionar amb un percentatge baix d’assistència a classe, bàsicament degut al problema del transport, a la fred i a la coincidència que era el primer dia de “cole” després de les festes nadalenques.

Voldria remarcar que el transport urbà que depèn de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i que ofereix el servei al SES d’Empuriabrava va funcionar amb total normalitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada